Excelsior – stomatološka ordinacija
Stevana Jakovljevića 2, Voždovac, 11000  Beograd
tel:  +381 11 397 29 01 – od 13.00h do 20.00 h, +381 65 397 29 01 – od 07.00h do 22.00 h
e-mail: office@estetskastomatologija.rs
web: www.zrvdent4u.com , www.estetskastomatologija.rs

 

no images were found

 

Estetska stomatologija EXCELSIOR – Prof. dr Zoran R. Vulićević

Stručni tim (više informacija klikom ovde):

 • Dr Branislav Vračarić, stomatolog, specijalista stomatološke protetike
 • Mr.Sci dr Goranka Krstanović, stomatolog
 • Dr Tijana Sessa, stomatolog
 • Dr Jelena Stevanović, stomatolog
 • Jelena Obradović, stomatološki asistent
 • Marija Materić, stomatološki asistent
 • Stanka Ralević, stomatološki asistent

 

Konsultantski tim:

 • Prof. dr Zoran R. Vulićević – Biografija
 • Prof. dr Aleksa Marković
 • Doc. Dr Zoran Aleksić
 • Doc. Dr Sci Željko Milosavljević
 • Assist. dr Ivana Radović
 • Assist. dr Bojan Janjić
 • Dragutin Milenković, zubotehnička laboratorija “Dentomania”
 • Mila Simonović, zubotehnička laboratorija “Wisil-M”
 • Mladen Urošević, zubotehnička laboratorija “Dentolab”

 

Usluge (više informacija o svakoj od usluga možete videti klikom na naziv iste):

 

Preventivna stomatologija (klikom na naslov pogledajte detaljnije informacije i galeriju fotografija)

Priroda nam je omogućila da na ovaj svet dolazimo sa svim zdravim zubima. Neki od nas uspevaju da ih sačuvaju, neki ne. Jako je malo potrebno da se sačuva zdrav osmeh.

Mi možemo da sacuvamo Vaš osmeh.

Naše osoblje Vam stoji na raspolaganju da razrešite neke od dilema.

Već od samog začetka novog života, trudimo se da Vam pružimo prave savete i da se zajedno sa Vama izborimo za zdrav osmeh, Vas i Vašeg deteta. Svaka buduća mama bi trebalo da se na vreme informiše o tome šta je dobro za zdravlje njenog deteta, kao i njeno licno. Savet ništa ne košta, a vredi mnogo.

Pravo vreme da dovedete Vaše dete bilo bi kada mu pocnu nicati zubi su zdravi, kakvi želimo i da ostanu, nema bola, niti straha od ”zubara”. Deca nisu u stanju da pravilno operu zube dok ne razviju sposobnost preciznih motornih radnji, što se dešava, oko devete godine starosti. Naime, kada pošnu sami da se kupaju i peru kosu, odnosno da sami vežu pertle, tada mogu sami da peru zube. Kroz igru i druženje pokazacemo Vam kako da pravilno perete zube detetu i upozoriti Vas na moguce greške u ishrani. Takode, uputicemo Vas kako da prepoznate dobru cetkicu za zube. Na taj nacin ce i svaka sledeca poseta biti igra.

Kao vrlo efikasna metoda u prevenciji nastanka karijesa prvih stalnih molara, koji nicu u periodu kada deca još nisu u potpunosti savladala pravilnu tehniku pranja zuba, pokazalo se zalivanje fisura. Na ovaj nacin se štite delovi zuba koji nisu završili svoj razvoj i, ujedno, se Vašoj deci olakšava pranje zuba.

Naravno, preventivna stomatologija se ne odnosi samo na naše najmlade, vec i na nas odrasle. Savetujemo Vam da, u cilju sprečavanja pojave karijesa i parodontalnih obolenja, najmanje dva puta u toku godine dolazite da Vam se profesionalno uklone meke naslage i zubni kamenac. Naime, istraživanja pokazuju da odlaskom kod stomatologa dva puta godišnje i primenom profilaktickih mera drasticno smanjujete pojavu karijesa i parodontopatije. Odlaskom kod stomatologa cetiri puta u toku godine možete skoro u potpunosti da iskljucite pojavu ovih obolenja.

Potrebno je naglasiti važnost preventivnih mera kod pacijenata koji su podvrgnuti ortodontskoj terapiji fiksnim aparatima. Naše osoblje ce pacijente sa fiksnim ortodontskim aparatima obuciti kako da pravilno održavaju oralnu higijenu, što ce, uz redovno uklanjanje cvrstih i mekih naslaga, doprineti njihovom blistavom osmehu.

 

Dečija stomatologija (klikom na naslov pogledajte detaljnije informacije i galeriju fotografija)

Bez bola i straha od stomatologa

Ne postoji nerešiv problem. Ukoliko Vaše dete ima bilo kakav problem u vezi sa zubima, tu smo da pomognemo da se reši na najbezbolniji mogući način. U prijatnoj atmosferi, uz igru i druženje, svi naši mali drugari imaće zdrave zubiće.

Karijes je važno otkriti u ranoj fazi, da bismo sprečili bolne komplikacije. U cilju rane dijagnostike karijesa koristimo se savremenim dostignućima. Primena mekog lasera (Diagnodent®) omogućiće nam da karijes zaustavimo u samom početku primenom određenih profilaktičkih pasti za zube (Tooth mousse®) ili, pak, minimalno – invazivnim tretmanima. Kada nam dubina karijesne lezije to dozvoljava, koristimo se ultrazvukom (EMS Piezon Master 600 ®) ili vazdušnom abrazijom (EMS Air Flow Prep. K1 ®). Za ove terapijske postupke nije potrebna anestezija. U suprotnom, svakoj intervenciji prethodi davanje anestezije. Prilikom zbrinjavanja karijesnih lezija, kako na mlečnim, tako i na stalnim zubima, koristimo najsavremenije materijale i metode. Kada god je to moguće, Vašem detetu prepuštamo odluku o boji “zvezdice” čiji će vlasnik da postane deteta (materijali za ispune, namenjeni isključivo deci koji se nude u različitim bojama).

Ono što je najvažnije – dete ne sme da oseti bol!

Nekada se dešava da je, usled neprijatnog iskustva, dete razvilo veliki strah od stomatologa, sa kojim nije u stanju da se izbori. U tim slučajevima, postoji mogućnost da se, uz primenu inhalacione sedacije, izborimo sa postojećim strahom i zbrinemo dete, na prijatan način.

Standardan problem u dece i adolescenata postale su traumatske povrede zuba. Svaka greška u zbrinjavanju povreda može doprineti javljanju komplikacija koje mogu rezultirati gubitkom povređenog zuba. Najčešće se povređuju deca nepredvidljivog ponašanja, koja su nemirna, nepažljiva i neraspoložena. Povrede zuba se mogu sprečiti primenom štitnika za zube kod dece koja se bave različitim sportskim aktivnostima. Boju štitnika, mali pacijenti, mogu sami da izaberu. Ukoliko je do povrede došlo, važno je da se hitno obratite za pomoć. Od pravilno postavljene dijagnoze, zavisi uspeh daljeg lečenja povređenog zuba.

 

Ortopedija (klikom na naslov pogledajte detaljnije informacije i galeriju fotografija)

Za skladan osmeh

Primenom svih interceptivnih mera, mi se trudimo da idemo u susret nepravilnostima položaja zuba. Ne čekamo da se anomalija ispolji!

MI MOŽEMO.

Dijagnozu postavljamo tek na osnovu:

 • analize studijskih modela,
 • ortopantomograma,
 • telerendgena (ukoliko je to potrebno).

Sve analize dobro proučavamo i svaku terapiju pažljivo planiramo.

Samu terapiju sprovodimo (u zavisnosti od slučaja):

 • aktivnim mobilnim aparatima (boje aparata mali pacijenti biraju iz šireg spektra boja)
 • funkcionalnim aparatima:

twin block (terapija distalnog i dubokog zagrižaja) – kombinuje karakteristike funkcionalnih i pokretnih aparata

Balters (terapija distalnog zagrižaja) – svojim dizajnom omogućava govor i disanje

monoblock (terapija distalnog i dubokog zagrižaja)

U terapiji ukštenog zagrižaja i uskosti vilica kod odraslih pacijenata koristimo kombinaciju folija i šrafa. Na ovaj način ostvarujemo maksimalne funkcionalne i estetske efekte.

 • fiksnim aparatima:

klasični sa metalnim bravicama, Dentaurum ®, Forestadent ®

estetski – polikarboksilatne, keramičke i bravice od safirnog stakla, Forestadent ® i Inspire-ice ®

Primena najsavremenijih metoda samoligirajucih bravica Forestadent ® – pored pomeranja zuba, moguće je i blago širenje vilica. A kontrole su na 6 nedelja.

Poslednji trend – estetske samoligirajuće bravice In-Ovation ® GAC. Bravice koje pored estetskog efekta pružaju mogućnost bržeg tretmana.

Ortodontski tretman u kombinaciji sa mini implantima u cilju bolje i brže terapije

Retenciju sprovodimo providnim plastičnim folijama i žičanim ritejnerima u cilju očuvanja postignutih rezultata.

Mobilni ili fiksni aparat? Odluku donosi specijalista ortopedije vilica, Vaše je da izaberete vizualni efekat aparata.

U toku cele ortodontske terapije vršimo redovne preglede Vašeg oralnog zdravlja i predlažemo odgovarajuće preventivne mere, a sve u cilju očuvanja zdravlja zuba.

 

Ispuni (“plombe”) (klikom na naslov pogledajte detaljnije informacije i galeriju fotografija)

U zavisnosti od stanja zdravlja usta i zuba, za svakog pacijenta pravimo poseban plan terapije koji će pružiti najbolje estetske rezultate.

Nudimo Vam najsavremenije materijale i metode, kako bismo postigli željeni izgled tretiranih zuba. Kada god je moguće, zube restauriramo estetskim kompozitnim („belim“) ispunima.

Takođe, postoji mogućnost izrade ispuna van usta pacijenta, u laboratoriji (Keramički, kompozitni inleji, CAD-CAM inlej onlej I endo krune). Samo kada nam stepen destrukcije zuba i stanje desni to ne dozvoljavaju, restauracije zuba se postižu amalgamskim ispunima.

Savete za pacijente koji imaju kompozitne ispune možete videti ovde

Ukoliko je potrebno da se zub endodontski izleči, nudimo Vam najsavremenije vitalne metode lečenja, uz dugotrajne rezultate. U endodontskoj terapiji primenjuju se savremeni materijali za opturaciju kanala, uz kontrolu dužine pomoću Apex-lokatora i digitalnog rendgen aparata sa minimalnom dozom zračenja.

 

Protetika (klikom na naslov pogledajte detaljnije informacije i galeriju fotografija)

U ordinaciji “Excelsior-V” trudimo se da, primenom mnogih savremenih metoda i tehnika, postignemo pravilnu rekonstrukciju odnosa zuba i vilica, kako bismo doprineli lepoti Vašeg osmeha.

Da bismo stekli bolji uvid u stanje zuba, za svakog pacijenta izrađujemo studijski model. U zavisnosti od stanja usta i zuba pacijenta, protetska terapija može podrazumevati izradu fiksnog, mobilnog ili, pak, kombinovanog rada.

Fiksne nadoknade

Na osnovu otiska, za svakog pacijenta za kog su indikovane fiksne nadoknade, izrađuje se voštani model („Wax up“) budućih nadoknada.”Wax up” omogućava da sami unapred odredite izgled i željeni oblik Vaših zuba.

Sve danas dostupne tehnike su Vam na raspolaganju.

U toku terapije, dok se izrađuju fiksne nadoknade, pacijenti mogu da se bave standardnim aktivnostima, zahvaljujući privremenim krunama. Privremene krune se izrađuju od visoko – estetskih kompozitnih materijala, kompozita sa keramičkim česticama, u periodu navikavanja ili vremenu predviđenom za oseointegraciju.

Ukoliko je došlo do veće destrukcije krunice zuba predviđenog za protetsko zbrinjavanje, izrađuje se nadogradnja, koja može biti od zlata (sve nadogradnje zuba radimo isključivo na legurama zlata tipa Midor – zlatara Celje), keramička ili kompozitna.

Za više informacija o osnovnim tipovima estetskih kruna kliknite ovde.

Najbolji estetski efekat postiže se izradom keramičkih (bezmetalnih) nadoknada. Otišli smo korak dalje prateći svetske trendove estetske stomatologije i metalnu osnovu zamenili smo CAD-CAM (kompjuterski dizajnirani i kompjuterski proizvedeni) jezgrima i jezgrima od cirkonijum – porcelana i alumina – porcelana (Procera®). Zahvaljujući saradnji sa Procera laboratorijom u Švedskoj, možemo, minimalno-invazivnim tretmanom, uskladiti oblike i poziciju zuba izradom keramičkih i kompozitnih faseta („Veneer“).

Metalo – keramičke krune i mostovi najrasprostranjeniji su metod danas. Nudimo Vam dugotrajna rešenja visokih estetskih mogućnosti. Kod promena odnosa gingive sa tvrdim zubnim tkivima, preporučujemo izradu metalo – keramičkih kruna sa visokom separacijom i palatinalno postavljenom kragnom.

U slučaju da, u periodu odrastanja, dođe do gubitka jednog zuba, kao uslovno trajno rešenje, nudimo izradu adhezivnog mosta. Primenom adhezivne tehnike možemo izbeći brušenje susednih zuba kod postavke ovih nadoknada. Definitivno zbrinjavanje preporučuje se po završetku rasta.

Mobilne nadoknade

Izrada parcijalnih skeletiranih proteza – maksimalno redukovanih proteza.

Izrada parcijalnih pločastih i totalnih proteza sa trodimenzionalnim Ivoclar zubima švajcarske proizvodnje od akrilatnih masa sa isključenom mogućnošću za nastanak alergije.

Kombinovane fiksno-mobilne nadoknade

U slučaju gubitka velikog broja zuba, trudimo se da izradom privremenih nadoknada korigujemo visinu zagrižaja.

 

CAD-CAM (klikom na naslov pogledajte detaljnije informacije i galeriju fotografija)

STOMATOLOGIJA BUDUĆNOSTI

KRUNICE U JEDNOM DANU!!!

Primena CAD/CAM (Computer-Aided Design and Computer-Aided) tehnologije u stomatologiji omogućila nam je da skratimo Vaše vreme provedeno u stomatološkoj stoloci i omogućimo Vam da dobijete kvalitetan fiksni protetski rad (inleji, onleji, fasete, krunice i mostovi) u jednoj poseti.

Na osnovu 3D slike Vašeg zuba, za koji je planirana nadoknada, kompjuter izrađuje odgovarajući protetski rad.

 

Oralna hirurgija (klikom na naslov pogledajte detaljnije informacije i galeriju fotografija)

Mi možemo, zahvaljujući savremenim dostignućima, da vam ponudimo bezbolan i komforan oralno-hirurski tretman.

Hirurške intervencije zakazujemo u večernjim terminima kako biste narednog dana mogli bez smetnje da se vratite svakodnevnim obavezama. Nakon intervencije su Vam obezbeđeni svi potrebni lekovi.

Intervencije

Korekcija mukogingivalnih anomalija

Hirurško oslobađenje neizniklih zuba

Ekstrakcije zuba- samo kada moramo (prekobrojnih i suviše destruiranih zuba)

Ekstrakcije impaktiranih zuba

Resekcija korena (apikotomija)

Retrogradno punjenje

Cistektomije

 

Implantologija (klikom na naslov pogledajte detaljnije informacije i galeriju fotografija)

Zahvaljujući savremenim naučnim dostignućima, danas smo u mogućnosti da zbrinjavanju krezubosti i bezubosti pristupimo na drugačiji način. Ugradnjom implantata, moguće je postići znatno komfornije protetsko rešenje.

Uz prethodne rendgen i CT analize, specijalista oralne hirurgije procenjuje mogućnost i mesto ugradnje implantata. Hirurška ugradnja implantata se vrši u jednoj ili dve faze, zavisno od tipa implantata.

Protetskom zbrinjavanju se pristupa nakon određenog perioda potrebnog za oseointegraciju (zarastanje kosti).

Jako je važno da se nakon završenog tretmana održava adekvatna oralna higijena! Naslage na implantatima mogu dovesti do zapalenja desni i posledičnog gubitka kosti. Zbog toga se naglašava važnost pranja zuba dva puta dnevno, kao i profesionalno uklanjanje čvrstih i mekih naslaga četiri puta u toku godine.

 

Kozmetska stomatologija (klikom na naslov pogledajte detaljnije informacije i galeriju fotografija)

Neka Vaš osmeh zablista!

Beljenje zuba – jednostavan način da ulepšate svoj osmeh

Tehnika kućnog beljenja zuba, kojoj dajemo prednost u odnosu na beljenje u ordinaciji, predstavlja lak, jednostavan i apsolutno siguran način da za svega nekoliko dana ulepšate svoj osmeh.

Na osnovu otiska Vaših zuba izrađuje se gipsani model. Zatim se na vakuum aparatu formira meka i izrazito tanka individualna folija koja se potom obradi tako da izuzetno precizno prijanja na površine Vaših zuba. Nosi se noću i neće ometati Vaš san!

U zavisnosti od potreba koriste se gelovi (Opalescence® ili Nite white®) različitih koncentracija.

Tretman je takav da postignuti efekat traje godinama, a po potrebi boja se može osvežiti.

Ukoliko, pak, želite da svetliju nijansu zuba postignete istog dana, nudimo Vam mogućnost izbeljivanja zuba u ordinaciji (Zoom!2®).

Svi ispuni i protetski radovi preporučuju se 7 do 14 dana nakon izbeljivanja zuba.

– Stripovanje – preoblikovanje zuba

 

Parodontologija (klikom na naslov pogledajte detaljnije informacije i galeriju fotografija)

Pored profilaktičkih mera, u cilju borbe protiv vodećeg uzroka gubitka zuba – parodontopatije, nudimo Vam sledeće:

Kauzalna terapija, koja podrazumeva konzervativno uklanjanje uzroka parodontopatije (uklanjanje mekih i čvrstih naslaga, korekcija neadekvatnih ispuna i protetskih radova, kiretaža parodontalnih džepova)

Hirurška terapija, kojoj se pristupa u slučaju prisustva velikih koštanih defekata. Nadoknadom izgubljene kosti produžava se vek zuba u vilici.

Sve terapijske mere sprovodi specijalista parodontologije. Pregled i konsultacija su besplatni.

 

Kako doći do nas

Nalazimo se na Voždovcu, u mirnom i tihom delu grada, blizu autoputa Beograd-Niš i centra grada. Do nas se može doći autobusima 18, 25, 39 (stanica u Kumodraškoj ulici), 33 i tramvajima 9, 10, 14 (stanica u ulici Vojvode Stepe, kod voždovačke crkve). Za one koji dolaze autom ispred uvek ima slobodan parking.

Lokacija (kliknite na fotografiju za veći prikaz):

Naziv: Excelsior – stomatološka ordinacija

Adresa: Stevana Jakovljevića 2, Voždovac

Mesto: 11000  Beograd

Telefon: +381 11 397 29 01, (13-20 h), +381 65  397 29 01 ( 07-22 h)

Web: www.zrvdent4u.comwww.estetskastomatologija.rs

Excelsior – Dental Practice
Stevana Jakovljevića 2, Voždovac, 11000  Beograd
tel:  +381 11 397 29 01 – od 13.00h do 20.00 h, +381 65 397 29 01 – od 07.00h do 22.00 h
e-mail: office@estetskastomatologija.rs
web: www.zrvdent4u.com , www.estetskastomatologija.rs

 

no images were found

 

Aesthetic dentistry EXCELSIOR  – Zoran R. Vulicevic, DDS, M.Sc., PhD

Our team (more information here ):

 • Dr Branislav Vracaric,  DDS
 • Mr.Sci dr Goranka Krstanovic,  DDS
 • Dr Tijana Sessa,  DDS
 • Dr Jelena Stevanovic,  DDS
 • Jelena Obradovic, dental assistent
 • Marija Materic, dental assistent
 • Stanka Ralevic, dental assistent

Consultant team:

 • Zoran R. Vulićević, DDS, M.Sc., PhD – Biography
 • Aleksa Marković, DDS, M.Sc., PhD
 • Zoran Aleksić, DDS, M.Sc., PhD
 • Željko Milosavljević, DDS, M.Sc., PhD
 • Ivana Radović, DDS, M.Sc.
 • Bojan Janjić, DDS, M.Sc.
 • Dragutin Milenković, dental laboratory ‘Dentomania’
 • Mila Simonović, dental laboratory ‘Wisil-M’
 • Mladen Urošević, dental laboratory ‘Dentolab’

 

Services (click on desired service for more information):

 

Preventive Dentistry (for more information and photo gallery click on the service)

The Nature has enabled us come to this world with all healthy teeth. Someone manages to keep them healthy, and someone doesn’t. And so little is needed for nice and healthy smile.

We can help you save your smile

Researches have shown that by visiting dentist twice a year and by taking prophylactic measures one could decrease caries and periodontal diseases drastically. By visiting dentist four times per year, one could almost exclude these diseases. Our staff stands at your disposal to answer your questions.

How to get to a healthy smile?
– Preventive measures
– Oral hygiene
– Diet
– Regular follow ups

What are possible mistakes in your nutrition?
– Over consumption of carbohydrates
– Often consuming of carbohydrates
– Hidden sugars

What is good for your teeth?
– Regular and proper oral hygiene
– Good tooth brush

How to correctly maintain your oral hygiene?
– Simple way to check your tooth brushing

What your dentist can do for your health?
– Topical fluoride application
– Pit and fissure sealing
– Tooth mousse ®

Planning and root scaling

 

Pediatric Dentistry (for more information and photo gallery click on the service)

We are trying to solve any problem. If there is any kind of a problem with your child’s teeth, we are here to help you solve it in most convenient and painless way.

Together with all prophylactic measures

We can offer you:

Modern materials with minimally invasive methods

Through the game and association to confidence and healthy smile of your child.

Ultrasonic caries removal and use of air abrasion in case of the superficial caries – without fear from needle and drill.

Ultrasound preparation EMS Piezon Master 600®

Air abrasion preparation EMS Air Flow Prep. K1 ®

Colored ‘stars’ by wish of your child (fillings for children that come in different colors)

Our motto is: “No pain or fear of dentist”

To achieve that we work with local anesthesia and, if necessary, with the use of short inhalation sedation.

Mouth guards for little athletes

Taking care of all types of dental injuries

Endodontic treatment of teeth with unfinished root growth

 

Orthodontics (for more information and photo gallery click on the service)

For harmonic smile

Through the use of all interceptive measures we are trying to encounter the anomaly, without waiting it to express itself.

WE CAN

The diagnose is based on the analysis of:

 • study model,
 • ortopantomographic x-ray,
 • lateral skull radiograph(if necessary).

All analysis are well studied and therapy is carefully planed.

Therapy can be provided by (depending on case):

 • active mobile appliances (little patients will choose from variety of colors)

 

 • functional appliances:

twin block (II class malocclusion and deep bite correction) – it combines the characteristics of mobile and functional appliances

Balthers (correction of the II class malocclusion) – with its design it provides undisturbed speech and breathing

Activator (correction of the II class malocclusion and deep bite)

In the therapy of the cross bite and jaw tightness in grownups the combination of tray and bolt is being used. This way the best functional and esthetic effects are achieved.

 • fixed appliances:

classic, with metal brackets, Dentaurum®, Forestadent®

esthetic – polycarboxylate, ceramic and sapphire glass brackets, Forestadent ® and Inspire-ice ®

 

The use of latest method in contemporary orthodontics newest on market – self-ligating brackets Forestadent ®- enable slightly jaw spreading, together with the tooth moving. Control examinations are on 6 weeks.

Latest trend – esthetic self-ligating brackets In-Ovation® GAC. Brackets that gives you both – esthetic effect and fast treatment.

Orthodontic treatment combined with mini implants that leads to better and faster therapy.

Retention is being provided by a plastic tray and lingual/palatal wire, due to maintaining of results.

Mobile or fixed appliance? Specialist of orthodontics will decide, the choice of visual effect should be Your only concern.

During the entire therapy we will ordinarily check your oral health and all necessary preventive measures will be suggested to you, due to maintaining healthy teeth.

 

Fillings (for more information and photo gallery click on the service)

Depending on patient’s oral condition, we make individual treatment plan that provides the best esthetic results.

We can

Amalgam filling – only when it’s necessary

Composite (‘white’) fillings of best quality – when ever is possible

Please click here for tips for patients who have composite fillings

Fillings made out of the patient’s mouth, in the laboratory – inlays (ceramic, composite)

Endodontic treatment

– Classic

– Condensation of gutta-percha

 

Prosthodontics (for more information and photo gallery click on the service)

We are trying to achieve the correct reconstruction of the tooth – jaw relation by the use of many modern methods and techniques.

We always start with the production of the study model.

Fixed prosthodontics

“Wax up” – enables you to determine desired shape and look of the teeth

Every modern technique is at your disposal.

Temporary crowns are made of highly esthetic composite materials, resin composites with ceramic particles. They should be worn during the adaptation period or in the period of osteointegration.

All cast build ups are being made of gold alloy type Midor (Zlatarna Celje) exclusively.

Please click here for information about basic types of esthetic crowns

Metal ceramic crowns and bridges are the most common method. We offer you long-term solution of high esthetic possibilities. The metal ceramic crowns with high separation and palatal .. are recommended when the relation between gingival and hard tooth tissues are changed.

We have taken one step further and changed the metal with the CAD CAM core, as well as with the zirconium – and alumina – porcelain core (Procera®).

Thanks to cooperation with the Procera laboratory in Sweden we are able to reconcile the shape and position of your teeth with the composite or ceramic veneers.

With the use of adhesive technique we can avoid tooth preparation by making the adhesive bridges that are popular for teenagers and adolescents (when one tooth is lost) – conditionally permanent solution.

Removable prosthodontics

We can offer:

Maximally reduced removable partial dentures

Partial and complete dentures with the tree – dimensional teeth made in Switzerland that exclude the possibilities of allergy

Combined fixed – removable dentures

In case of great tooth loss, we are trying to correct the vertical dimension of occlusion, by making the temporary dentures.

 

CAD-CAM  (for more information and photo gallery click on the service)

DENTISTRY OF THE FUTURE

CROWNS IN ONE DAY!!!

The use of CAD/CAM (Computer-Aided Design and Computer-Aided) technology in dentistry has enabled us to shorten the time you spend in dental chair. Also, today we can offer you a quality prosthetic restoration (inlay, onlay, veneer, crown or bridge) in just one visit.

Based on the 3-D image of your tooth that should be reconstructed, the computer makes an adequate prosthetic restoration.

 

Oral Surgery (for more information and photo gallery click on the service)

Thanks to modern achievements, we can offer you painless and comfortable oral – surgery treatment.

We fix time for the surgery intervention in evening terms so that the next day you could come back to your common duties. After intervention, we provide you all medications.

Interventions

Mucogingival anomalies

Gum extraction around impacted teeth

Tooth extraction – only when necessary

Impacted teeth extraction

Root resection

Retrograde root obliteration

Cystectomy

 

Implantology (for more information and photo gallery click on the service)

Thanks to contemporary scientific achievements we are able to make a different approach to therapy of patient with single or multiple teeth missing or edentulous patients. This way, it is possible to achieve comfortable prosthetic solution.

Based on the x-ray and CT analysis specialist for oral surgery evaluate possibility of implantation, as well as the place for the implants. The surgical phase of implant treatments is performed in one or two stages, depending on the type of implant.

After period of osteointegration, prosthetic therapy is possible.

Home care is very important! Plaque accumulation on implants can cause inflamation of the gums, and eventually loss of bone surrounding the teeth. Therefore, the importance of tooth brushing twice a day, as well as professional planning and scaling four times per year is being emphasized.

 

Cosmetic Dentistry (for more information and photo gallery click on the service)

For your dazzling smile!

– Teeth whitening – simply way to embellish your smile

Technique of home bleaching, which we prefer, is easy and absolutely safe way to embellish your smile in few days.

Based on the impression of your teeth, cast model is being made. Afterwards, soft and extremely thin tray that precisely suites your teeth is being formed on vacuum – machine. The tray should be worn during the night.

Depending on beginning color of patient’s teeth, different gel (Opalescence®) concentration is being used.

The effects achieved this way last for years, and if there is a need, the refreshment is possible.

Teeth stripping – reshaping

 

Parodontology (for more information and photo gallery click on the service)

Due to fight against leading cause of tooth loss – parodontopathy, besides all prophylactic measures, we can offer:

Causal therapy, meaning conservative treatment (planning and root scaling, correction of inadequate fillings as well as crowns and bridges, deep gingival pockets curettage).

Surgical therapy, in case of large bone defects. This way tooth life can be prolonged.

All therapy measures are being performed by specialist of parodontology. Examination and consultation are for free.

 

How to get to us

Dental practice ‘Excelsior’ is placed in Vozdovac, in a peaceful and quiet part of Belgrade, near to highway Belgrade – Nis, as well as to the center of the city. One could come here by buses No. 18, 25, 39 (station is in Kumodraska street), 33 or by a street – car No. 9, 10 and 14 (station is in Vojvode Stepe street , near the church). For those who are coming by car, there is always free parking spot.

 

Location (click on the photo for larger view):

Name: Excelsior Dental Practice

Address: Stevana Jakovljevića 2, Vozdovac

City: 11 000 Belgrade

Telephone: +381 11 397 29 01, (13-20 h), +381 65  397 29 01 ( 07-22 h)

Web: www.zrvdent4u.com , www.estetskastomatologija.rs