MeDENTA– stomatološka ordinacija
Novopazarska (Sime Miloševića) 14/1, 11 000 Beograd
tel:  +381 11 344 00 17, +381 11 245 02 15
e-mail: office@me-denta.com
web: www.me-denta.com

no images were found

Vlasnik stomatološke ordinacije MeDENTA je Dr Tatjana Savić. Ona je član Komore privatnih doktora stomatologa Srbije od 1990. godine kao i član Akademije za estetsku stomatologiju, tako da je estetska stomatologija imperativ ordinacije.

Stomatološka ordinacija »MeDENTA« u Beogradu pruža kompletnu stomatološku uslugu već 18 godina i ima više od 3000 registrovanih, stalnih pacijenta.

Opremljena je po najvišim svetskim standardima.

Pratimo nove tokove u stomatologiji i opskrbljeni smo samo proverenim i najaktuelnijim stomatološkim materijalima.
Uspešnu i brzu sanaciju uz pomoć savremene dijagnostike sprovodi uigran tim u saradnji sa eminentnim stručnjacima za pojedine oblasti kao što su ortodoncija, implantologija, hirurgija…
Stomatološke intervencije su bezbolne, vrše se u lokalnoj anesteziji. Na lični zahtev pacijenta, a uz asistenciju anesteziologa, intervencije je moguće raditi u sedaciji – polusvesnom stanju.

Možemo se pohvaliti kvalitetnim i uigranim timom stručnjaka.

BOLESTI ZUBA

Pod estetskom stomatologijom podrazumevamo između ostalog izradu estetskih keramičkih plombi i faseta uz korišćenje najsavremenijih metoda i materijala.

Lečenje obolelih zuba uz tretiranje korenskih kanala koji se obavljaju uz pomoć savremenih titanijumskim endodonskih setova i uz stalnu rendgensku kontrolu (RVG digitalnom radiografijom, 90% smanjeno zračenje).

PROTETIKA

Protetske nadoknade: bezmetalna keramika-mostovi i krune (slike za metal keramiku, slike za bezmetalnu keramiku), metalokeramički-mostovi i krune, fiberglas nadogradnje polomljenih ili izuzetno oštećenih zuba (staviti sliku devojcice iz novina i napomenuti da je upitanju dete i da je taj sistem moguće koristiti i u slučaju dece), inleji. U slučaju proteza pored totalnih, parcijalnih, skeletiranih,posebno su aktuelne i za pacijente najprilagodljivije FLEKSIBILNE PROTEZE.

ORALNA MEDICINA I PARODONTOLOGIJA

Čišćenje zubnog kamenca ultrazvukom. Konzervativno, medikamentozno i hirurško lečenje parodontopatije.

Konzervativno lečenje parodontopatije podrazumeva kiretažu džepova, a hirurškim putem (kada je to potrebno) odstranjujemo paradontalne džepove i nadoknadjujemo izgubljenu kost. Produžavamo kliničke krune i pripojnu gingivu čime ublažavamo povlačenje desni i ogoljavanje vratova zuba.

ORALNA HIRURGIJA I IMPLANTOLOGIJA

Bezbolno vađenje zuba, ekstrakcija impaktiranih zuba, uklanjanje viličnih cista, apikotomija, ugradnja implanta.

DEČJA I PREVENTIVNA STOMATOLOGIJA

Mališani zaslužuju posebnu pažnju i stručnost, a njihovo poverenje je uslov za uspešno održavanje dečijeg oralnog zdravlja, a i za ceo život ! U ordinaciji vršimo popravke i lečenje mlečnih i stalnih zuba, nadogradnju polomljenih zuba, bezbolno vadjenje zuba. Posebnu pažnju obraćamo na motivaciju za pravilno održavanje higijene usta i zuba, uz preventivno zalivanje fisura stalnih zuba, čime isključujemo mogućnost najčešćih kvarova. U tu svrhu radimo i fluorisanje  zuba.

ORTODONCIJA

• fiksni i mobilni aparati

Sve zubne i vilične nepravilnosti moguće je ispraviti mobilnim i fiksnim aparatima uz pomoć eminentnih stručnjaka iz ove oblasti.

 

BELJENJE ZUBA APARATOM
ZOOM

BriteSmile jenajbolje što svetska stomatološka praksa za sada nudi u oblasti beljenja zuba. Višegodišnjim laboratorijskim i kliničkim ispitivanjima preporučen je od strane stomatologa Velike Britanije.

Da bi dobili efekat potpuno belih zuba, potreban je samo jedan vas dolazak kod nas!

Beljenje zuba ovim, za sada najsavrenenijim aparatom potpuno je bezbedno
po zdravlje vasih zuba.

Pre samog otpocinjanja procesa vrsimo zastitu vasih desni i usana posebnim
pastama BRITE-SMILE programa.

• Jednoseansan tretman izbeljivanja zuba
• Od 7 do 10 nijansi belji zubi za SAMO 60 minuta
• Dugotrajni višegodidišnji efekat na koji BRITE SMILE daje svoju garanciju

* Izbeljivanje korišćenjem ovog aparata i gela ne dovodi do bilo kakvih posledica po zdravlje zuba.

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Da li ste imali pacijente sa nerealnim zahtevima (suviše beli, suvše dugački zubi, i sl.), i sta radite u takvim slučajevima?

Da, često imamo pacijente sa nerealnim zahtevima. Međutim, danas nerealan zahtev uz dobru procenu lekara, iskusnog tehničara, nove materijale, može postati vrlo realan. Naravno, moramo postovati osnovne stomatološke principe. Pacijenti najčesće traže izrazito belu nijansu, neprirodnu (neusklađenu sa tenom, godinama…), mi mu to predočimo i insistiramo na prirodnosti. Kažemo da su prirodno tonirani zubi ono čemu bi trebalo težiti. Pacijenti uglavnom prihate takvu vrstu sugestije. Naravno mi mu poboljšamo za nekoliko nijansi boju i već tu su dobili značajnu i vidnu promenu! Dužina i veličina zuba su takođe česta tema kod odabira keramičkih zuba, zuba u protezi. Trudimo se da izađemo u susret zahtevima, a da opet pratimo fizionomiju pacijenta. Oslanjamo se i na izgled postojećih zuba, ukoliko ih pacijent jos ima, a treba ih prekriti krunicama…

Da li pacijenti dođu sa slikom zuba kakve bi voleli da imaju (od neke filmske zvezde, i sl.) i koja je zvezda najaktuelnija?

Retko se dešava da pacijenti donesu sliku neke filmske zvezde, manekenke sa zahtevom da im zubi budu bas kao njegovi, njeni. Sva sreća da je tako, jer se isti osmeh,  na dva razlicita lica, čak da se i uradi isti oblik, boja i veličina zuba, teško se može kopirati (različite usne, različit raspored misića, sve to utiče na opsti utisak). To je verovatno i pacijentima jasno.

Da li ste nekada odbili pacijenta i zašto?

Nikada nikoga nismo odbili. Uvek nađemo neko rešenje.

Koje su estetske intervencije najtraženije u vašoj ordinaciji?

Niska belih zuba koju postižemo bezmetalnim keramičkim zubima ili Britesmile tehnologijom za beljenje zuba. Zatim, promena amalgamskih, starih plombi u bele kompozitne ispune ili keramičke inleje.

Kako odrasli pacijenti reaguju na činjenicu da će morati godinu dana da nose fiksnu protezu, a onda jos i posebne retinere nakon toga?

Verovatno mislite na fiksni ortodontski aparat. Fiksne proteze su i mostovi u stom. terminologiji. Srećom, danas  se u mnogome drugačije gleda na ljude s fiksnim ort. protezama. Ljudi koji se na to odluče u svojim  kasnim dvadesetim, pa i tridesetim su čak u trendu. Ko reši da ispravi svoje inace lepe zube, a nepravilno raspoređene vrlo je motivisan da protezu nosi i vise od godinu dana. Rezultati su idealni.

Radno vreme: zakazivanje se vrši radnim danima od 12h do 20h

Lokacija (kliknite na fotografiju za veći prikaz):

Naziv: MeDENTA- stomatološka ordinacija

Adresa: Novopazarska (Sime Miloševića) 14/1

Mesto: 11 000 Beograd

Telefon: +381 11 344 00 17, +381 11 245 02 15

E-mail: office@me-denta.com

Web:www.me-denta.com

 

MeDENTA– Dental Practice
Novopazarska (Sime Miloševića) 14/1, 11 000 Beograd
tel:  +381 11 344 00 17, +381 11 245 02 15
e-mail: office@me-denta.com
web: www.me-denta.com

no images were found

Owner of dental practice MeDENTA is Dr Tatjana Savic. She is a member of the Chamber of Private dentists of Serbia since 1990 and a member of the Academy of Cosmetic Dentistry.

Dental office MeDENTA in Belgrade offers complete dental service for already 18 years and has more than 3000 registered, permanent patients.  The dental material used in here is of the best quality as well as modern equipment.

Dental surgery are performed with local anaesthesia, that`s why patient`s pain is reduced to the lowest level.

Our team is highly educated and experienced.

 

PAINLESS TEETH HEALING

To achieve an ideal aesthetic standards we make: aesthetic composite, or tetric-ceram fillings and facettes, teeth whitening…

We perform endodontic root  healing using the newest titanium Ni-Ti sets, giving the best results in this field. Healing always includes RTG control (RVG digital rtg, 90% less radiation).

 

DENTAL PROSTHETICS

We make: tooth crowns, tooth bridges, inlays, total and partial dentures and for patients the most comfortable flexible dentures. We work with  recognized Belgrade dental technicians.

 

ORAL MEDICINE AND PERIODONTOLOGY

Dental concrement removing and polishing. Conservative and surgical parodontopathia healing.

 

ORAL SURGERY AND IMPLANTOLOGY

Painless tooth removal, surgery extraction of third molar-impact, surgical removal of cyst, apicotomy with root filling, implantology – ITI implant…

 

CHILDREN`S PREVENTIVE DENTISTRY

The young deserve special care and expertise. Their trust is a necessary prerequisite in maintaining their oral health.

 

ORTHODONTICS

Correct all irregularities of your jaws and teeth using mobile and fixed braces, with the help of eminent experts in this field.

 

TEETH WHITENING USING
ZOOM SYSTEM

BriteSmile is the best that the world’s dental practice has to offer in the field of teeth whitening.After several years of laboratory research and clinical testing, this method has been approved and recommended by the dentists of Great Britain.

 

Working hours: make an appointment on working days from 12h to 20h

 

Location (click on the photo for larger view):

Name: MeDENTA- Dental Practice

Address: Novopazarska (Sime Milosevica) 14/1

City:  11 000 Belgrade

Telephone:  +381 11 344 00 17, +381 11 245 02 15

E-mail: office@me-denta.com

Web:www.me-denta.com

 [/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]